Međunarodni dan osoba s invaliditetom – predstava Ježeva kućica

188
PODIJELI

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u prostorijama Udruge predstavljen je rezultat radionice “Kazalište sjena”, predstava Ježeva kućica.

Radionice su se održavale u sklopu projekta “Moja sjena trči!” financiranog od Grada Splita. Tijekom mjeseca listopada i studenoga, naši vrijedni članovi uz pomoć djelatnica Udruge i diplomantice studija lutkarstva Danire Matošić Matičević, koja je osmislila i vodila radionice, izrađivali su lutke i scenografiju za predstavu.

Uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. prosinca, Udruga je organizirala druženje sa 20-ak djece predškolske dobi iz vrtića “Adriana” i njihovim odgojiteljicama. Tom prilikom, “djed Božićnjak” je podijelio slatkiše, te im je prikazan video predstave “Ježeva kućica”. Sa dječjim vrtićem “Adriana”, već godinama održavamo dobrosusjedske odnose, a sve u svrhu razvoja tolerancije i empatije za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Kroz rad sa najmlađima, koji će sutra kao odrasli ljudi, oslobođeni od stereotipa i predrasuda, graditi bolji svijet za osobe s invaliditetom.